DRESSYRSTALL

Ekeberga Gård erbjuder uppstallning i en vacker miljö på en trivsam ridanläggning i Påarp, endast 10 min från centrala Helsingborg. Med god hästkunskap och hög servicenivå ger vi dig och din häst de bästa förutsättningarna att utvecklas. Det viktigaste för oss är ett gott hästmannaskap. Vi ser till varje individ och det är viktigt för oss att alla hästar trivs och mår bra på gården. Vi bedriver en mycket välorganiserad verksamhet med fasta rutiner, och lägger stor vikt vid ordning & reda. Stallet är godkänt för hästverksamhet av både Länsstyrelsen samt försäkringsbolag, och innehar f-skattesedel.

Personal finns tillgänglig i stallet alla dagar. Vi sköter alla fodringar och ut/in släpp året om. All service såsom utfodring, ut/insläpp ingår i grundhyran, och extra service som mockning, hovslagar-passning, ridning etc finns att köpa till. Detta innebär att hästarna får samma rutiner alla dagar och vi får lugna, trygga hästar vilket bidrar till ökad säkerhet. Ett fåtal stallpass kan ombesörjas kollektivt, men då endast av mycket hästvana personer.

Anläggningen passar dig som värdesätter tillgång till både ridhus och ridbana med bra ridunderlag. Gården erbjuder både ridhus och ridbana med fibersand som underlag, och är nyrenoverade sommaren-20. Ridhuset är en ombyggd stenlada direkt intill stallet med måtten 18x40m med automatisk bevattning. Belyst uteridbana 20x60m vackert belägen med utsikt över omgivande hagar och fält. Bägge ridbanor underhålls regelbundet och harvas minst 4 gånger/vecka. På gården finns en mindre ridslinga för fram-avskrittning. Fantastiska uterittsmöjligheter finns i naturreservatet Bruces skog, ca 10 min bilfärd från gården. Dressyrtränare med meriter upp till svår dressyr finns att tillgå på gården. Externa, välmeriterade dressyrtränare kommer reglebundet till Ekeberga Gård för att hålla träningar.

Stallet är nyrenoverat hösten -20 & -22 och erbjuder 19 boxar, varav 2st uteboxar. En rymlig sadelkammare med gott om förvaring, spolspilta med varmvatten, separat foderrum, pentry med kylskåp, kaffebryggare och mikrovågsugn, tvätt/torkrum samt WC. Varje sommar sker högtryckstvätt och målning av stallarna för att bibehålla en hög miljömässig standard, samt för att minska risken för infektioner.

Vi fodrar hästarna 3-5 gånger/dygn (beroende på grästillgång i hagar) med grovfoder. Kraftfoder ges vid 3 tillfällen. Vi fodrar med hösilage av mycket hög kvalitet och det finns analyser att tillgå. Vi erbjuder kraftfoder från svenska KRAFFT. Det finns även en mindre "kiosk" för köp av fodertillskott mm med förmånliga priser för alla uppstallade på gården.

Alla hästar har tillgång till egen hage, men kan också gå tillsammans under sommarhalvåret om så önskas. Vi skiljer på sommar och vinterhagar. Under sommarhalvåret erbjuds gräshagar, och under vintern finns grushagar att disponera. Detta medför ett lågt parasittryck i hagarna, samtidigt som hästarna får längre/mer tillgång till gräs. Daglig utevistelse med tider som följer årstiderna och ljuset. Gården ingår även i ett parasitövervakningsprogram via SVA, och vi ombesöjer regelbundet träckprov. 

Välkommen att höra av dig så berättar vi mer!